Najveća on-line baza - više od 3.000 automobilskih guma
Sve ljetne gume, sve zimske gume, svih poznatih proizvođača
Vijesti
Oznake
Bitno je znati
Savjeti

Prikaži samo preporučene gume
Dunlop predstavlja novu tehnologiju

Dunlop, najuspješniji proizvođač guma u povijesti 24-satnih utrka u Le Mansu, želi uvođenjem nove gume za utrku 2010. nadograditi svoje dosadašnje 34 pobjede.

Nova Dunlopova guma upotrijebit će se u vrhunskoj klasi, u kategoriji prototipova LMP1 Le Mans; guma je napravljena na temelju Dunlopove najnovije tehnologije mješavine i inovativnoga dezena gaznoga sloja za kišno vrijeme, što je na nedavnim događajima već uspješno dokazano.

Novi dezen gaznoga sloja (koji će se upotrebljavati na svim gumama Dunlop Le Mans za kišno vrijeme) napravljen je pomoću tehnologije koja je nadahnula i Dunlopove najnovije vrlo izdržljive cestovne gume. Kao i za nedavno predstavljenu cestovnu gumu Dunlop SP QuattroMaxx i za novu trkaću gumu Dunlop TF23 za kišno vrijeme karakterističan je dezen s različitim područjima koja u najvećoj mjeri povećavaju prianjanje, a vozaču omogućuju da i u promjenjivim uvjetima vožnje i pod različitim opterećenjima odlično osjeti cestu.

 

Vanjski rubovi gume imaju plići dezen od središnjega dijela. Tako guma bolje drži cestu kad se poveća opterećenje na vanjskom rubu gume – na primjer u dugim, brzim zavojima gdje kod automobila u Le Mansu gravitacijska sila stvara u gumama puno energije.

 

Jedan je od glavnih ciljeva Dunlopove razvojne skupine bio da se novom gumom omogući proizvod koji bi se po svakom mokrom vremenu dobro ponašao. Na utrkama u Le Mansu prilično često, osobito noću, treba podosta vremena da se staza nakon kiše osuši.

 

Guma kategorije LMP1 ima također jedinstvenu mješavinu gaznoga sloja, posebno prilagođenu zahtjevima automobila s velikom snagom pritiska na površinu te staze, gdje su uključene javne ceste i namjenske trkaće staze.

 

Devetnaest automobila s popisa sudionika ovogodišnjega događaja 12. i 13. lipnja utrkivat će se na Dunlopovim gumama koncipiranima, razvijenima i napravljenima u tehničkom centru za motosport u Fort Dunlopu (Motorsport Technical Centre) u Birminghamu u Velikoj Britaniji.

Test zimskih guma 2013.

Donosimo najnoviji test 32 zimske gume za zimu 2013/2014. Testirane su dvije dimenzije - 185/60 R 15 T i 225/45 R 17 H.
Kada ćete montirati zimske gume?