Najveća on-line baza - više od 3.000 automobilskih guma
Sve ljetne gume, sve zimske gume, svih poznatih proizvođača
Vijesti
Oznake
Bitno je znati
Savjeti

Prikaži samo preporučene gume
Novi Blizzak DM-V1 4x4 zimski pneumatik

Bridgestone je predstavio Blizzak DM-V1, novi 4x4 zimski pneumatik za ekstremne zimske uvjete.

Bridgestone je predstavio Blizzak DM-V1, novi 4x4 zimski pneumatik za ekstremne zimske uvjete. U usporedbi s uspješnim prethodnikom DM-Z3 kojeg zamjenjuje, ovaj novi pneumatik daje 4x4 vozačima dvostruku prednost: bolji grip na snijegu i ledu, te veću sigurnost na mokroj podlozi.

Novi Blizzak DM-V1 zimski pneumatik razvijen je da osigura vozačima novih generacija 4x4 vozila sigurnije upravljanje kod svih vrsta ekstremnih zimskih uvjeta. Cilj je poboljšati prianjanje i performance kod kočenja u odnosu na prethodnika DM-Z3, na snijegu i ledu, te u isto vrijeme osigurati superiorno kočenje i upravljivost na mokrom i bljuzgavici. Bridgestone je u tome uspio zahvaljujući daljnjem razvoju inovativne Multicell smjese, poboljšanju tehnologije lamela i novom dezenu gazne površine dobivenom simulacijom optimalnih performanci na snijegu i mokroj podlozi.

Poboljšanja za optimalno prianjanje

Nova Multicell Z smjesa gume sadrži najnoviju generaciju Bridgestone-ove jedinstvene Multicell tehnologije. Sitni mjehurići i cjevčice u novoj Multicell Z smjesi apsorbiraju tanki sloj vode koji se stvara kod dodira pneumatika sa zaleđenom podlogom, te odvode vodu iz kontaktne površine, dok posebno razvijene mikro-čestice doprinose boljem djelovanju bridova u zahvatu, te poboljšavaju prianjanje na ledu. Ove čestice se nalaze u cijeloj gaznoj površini, te osiguravaju odlično prianjanje tijekom cijelog životnog vijeka pneumatika.

Treba spomenuti još jednu inovaciju u smjesi gume, a radi se o novom polimeru koji poboljšava disperziranost silike, za bolje performance na mokrom, zatim za bolju efikasnost pneumatika jer smanjuje utjecaj temperature na tvrdoću gume, te bolju uravnoteženost prianjanja u svim zimskim uvjetima.

Blizzak DM-V1 također sadrži naprednu tehnologiju lamela, tzv. “3D Wash Board Z”, koja poboljšava efekt držanja na smrznutoj podlozi i krutost blokova gazne površine. Krući blokovi osiguravaju jednolikiji pritisak na podlogu, čime se osigurava ravnomjernije trošenje i poboljšava upravljivost zbog manjeg “kretanja” blokova.

Superiorne performance na mokrom

Gazni sloj pneumatika DM-V1 razvijen je posebnom tehnologijom dinamičke simulacije, s fokusom na performance na snijegu i bljuzgavici. Udio negativnog profila je smanjen u odnosu na DM-Z3, dajući veću kontaktnu površinu na podlozi, dok je raspored kanala na DM-V1 optimiran i sadrži 4 uzdužna kanala za bolji odvod vode. Dva središnja kanala kombinirana su s “Multi Z” dezenom za bolju drenažu i jači efekt bridova u svim smjerovima, za bolje performance na snijegu i mokrom, te bolje prianjanje u svim smjerovima.

Blizzak DM-V1 dostupan je u 31 dimenziji (indeks R - do 170 km/h), od 15” do 20”.

Test zimskih guma 2013.

Donosimo najnoviji test 32 zimske gume za zimu 2013/2014. Testirane su dvije dimenzije - 185/60 R 15 T i 225/45 R 17 H.
Kada ćete montirati zimske gume?