Najveća on-line baza - više od 3.000 automobilskih guma
Sve ljetne gume, sve zimske gume, svih poznatih proizvođača
Vijesti
Oznake
Bitno je znati
Savjeti

Prikaži samo preporučene gume
Novi Bridgestone zimski pneumatici Blizzak LM-30 i LM-35

Bridgestone je razvio dva zimska lamelirana pneumatika Blizzak nove generacije, namjenjena za zimske uvjete središnje Europe.

Bridgestone je razvio dva zimska lamelirana pneumatika Blizzak nove generacije, namjenjena za zimske uvjete središnje Europe. Oba pneumatika daju višu razinu sigurnosti za vozača, kao i bolju ekonomičnost i doprinos zaštiti okoliša. Novi Blizzak LM-30 odlikuje se povećanom sigurnošću na snijegu i ledu, te odličnim kočenjem na mokroj podlozi, dok je Blizzak LM-35 usmjeren na sigurne zimske performance i upravljivost na suhoj i mokroj podlozi pri velikim brzinama na auto-cestama. Oba pneumatika su proizvedena za naknadnu prodaju, ali su testirana od vodećih proizvođača automobila.

Poboljšan grip u zimskim uvjetima

Novi pristup razvijen je kroz asimetrični profil gazne površine, koji je podešen u udjelima negativne površine, gustoći bridova i krutosti blokova, i to kod oba pneumatika, iako su namjenjena u osnovi različitim primjenama zimi. Grip na mokroj podlozi i u zimskim uvjetima postignut je primjenom različitih naprednih tehnologija lamela u blokovima dezena, dajući veću kontaktnu površinu i bolji efekt bridova, te korištenjem novi+og, naprednijeg polimera u mješavini gume, koji poboljšava disperziju silike.

Ekološki prihvatljiviji proizvodi

Bridgestone je napravio nove Blizzak pneumatike da budu ekološki prihvatljiviji i ekonomičniji, posebno u usporedbi s prethodnim modelom Blizzak LM-25. Smanjenjem otpora kotrljanja do 16%, što je dobiveno smanjenjem mase kroz optimizaciju oblika karkase i paketa pojaseva, dolazi do 2.5%-tnog smanjenja emisije CO2, odnosno za 4.5 g/ km. Novi LM-30 i LM-35 također smanjuju buku u prolazu (vanjsku buku) za više od 1dB, a buku u vozilu za 2dB.

Blizzak LM-30: visoka sigurnost na snijegu i mokrom

Blizzak LM-30 cilja na široki raspon automobila, od kompaktnih i automobila srednje klase do obiteljskih limuzina, s T i H indeksima brzine. Nudi im sigurnu vožnju u svim zimskim uvjetima, s maksimalnom kontrolom na snijegu i ledu, s posebnim naglaskom na kraće zaustavne puteve na bljuzgavici i mokrom.
Posebno treba istaknuti nove valovite, pilaste lamele s urezima u središnjem pojasu, koje daju dodani grip i krutost blokova, zatim veliku gustoću bridova u središnjem dijelu s maksimalnim efektom “razbijanja” sabijenog snijega i leda, te kontinuirane kanale Z-oblika koji pojačavaju efekt bridova i ravnomjerno distribuiraju silu pritiska na snijeg u svim smjerovima vožnje.

Blizzak LM-35: osigurava odličnu upravljivost na autoputu, na mokrom i suhom

Blizzak LM-35 namjenjen je automobilima velike snage, V brzinskog indeksa (do 240 km/h). Vozačima nudi vrhunsko iskustvo, uz osigurane zimske performance i upravljivost na autoputu pri većim brzinama, na suhom i mokrom.
Profil se odlikuje s 4 uzdužna kanala za brzo odvođenje vode iz kontaktne površine, te efikasno kočenje i ubrzavanje, zatim blokovima 3D-oblika za poboljšanje otpornosti na hidroplaning, te uzdužnim urezima na ramenskim blokovima za maksimalnu stabilnost kod vožnje kroz zavoje.
Rezultati testiranja (na VW Golf 5 TDI) potvrdili su aktivne, sigurne vozne performance s poboljšanim gripom i stabilnošću pri većim brzinama na mokrom i suhom. Rezultati su pokazali smanjenje otpora kotrljanja do 14% u odnosu na prethodnika, s konkretnim učinkom u smanjenju potrošnje goriva i emisije štetnih plinova.

Novi zimski pneumatici sportskog izgleda već su dostupni u prodaji. Blizzak LM-30 je za sada dostupan u 31 dimenziji od 14” do 17”, a Blizzak LM-35 na raspolaganju je u 4 dimenzije, u 16” i 17”.

Test zimskih guma 2013.

Donosimo najnoviji test 32 zimske gume za zimu 2013/2014. Testirane su dvije dimenzije - 185/60 R 15 T i 225/45 R 17 H.
Kada ćete montirati zimske gume?